Fördelarna med att installera LED armaturer – en grundlig genomgång

27 mars 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Som företagare har du ofta till uppgift att fatta beslut som inte bara sparar tid och pengar åt ditt företag utan också förbättrar kvaliteten på de produkter eller tjänster du tillhandahåller. När det gäller effektiva belysningslösningar på ditt kontor eller i din industri kan du göra just det genom att investera i LED-armaturer! Det här inlägget kommer att gå igenom de olika fördelarna med att använda LED-armaturer jämfört med traditionella glödlampor, så att du kan ta reda på om denna uppgradering är värd att göra för ditt företags behov. Här kommer vi att utforska hur lysdioder erbjuder bättre energieffektivitet och hållbarhet än andra ljuskällor samt jämföra deras installationskostnader och livslängd. Så lossa på plånboken och gör dig redo för en upplyftande resa till LED-armaturer!

 

LED-armaturer ger bättre energieffektivitet: En av de främsta anledningarna till att företagare byter till LED-armaturer är att de är betydligt mer energieffektiva än traditionella belysningslösningar. När du jämför wattförbrukningen för LED-lampor med glödlampor kommer du att upptäcka att LED-armaturer förbrukar upp till 80 % mindre el, vilket innebär att dina elräkningar kommer att minska med lysdioder.

LED armaturer

Längre hållbarhet

LED-armaturer är mer hållbara än traditionella belysningslösningar: En annan fördel med LED-armaturer är deras förbättrade hållbarhet jämfört med andra ljuskällor. Glödlampor har en mycket kortare livslängd och håller vanligtvis bara i cirka 1000 timmar innan de behöver bytas ut. Å andra sidan är LED-lampor de är mycket tåligare och kan hålla i upp till 50 000 timmar eller cirka 5,7 år innan de behöver bytas ut. Detta innebär att du inte behöver byta ut dina LED-armaturer lika ofta, vilket innebär att du sparar pengar på underhållskostnader med tiden.

 

LED-lampor ger lägre installationskostnader: Installation av traditionella belysningslösningar som t.ex lysrörs- eller halogenlampor kan vara ganska kostsamma på grund av behovet av professionell installation. LED-lampor är däremot mycket enklare och billigare att installera eftersom de i allmänhet kräver färre komponenter och ledningar. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för företag som inte har så mycket extra pengar att investera i belysningslösningar.

 

Är du nyfiken på vad LED armaturer kan göra för ditt företag? Kontakta Polab redan idag, du hittar dem på https://www.polab.se/

 

Fler nyheter